+45 31202049 info@simplewebhouse.dk Arne Jacobsens Alle 7, 5 sal, 2300, København S

Hvad er CMS?

blog_opt_5-320x202

Et CMS eller Content Management System er et program, der kan bruges til at styre og organisere tekst, film, billeder, links og mange andre typer af data som du kan fremvise på internettet. Funktionalitet varierer meget fra CMS til CMS, men de fleste er webbaseret og tilbyder en form for adgangskontrol så du kan styre din hjemmeside hvor som helst fra.

Hvad er CMS så?
Typisk kendetegn er at du kan opdatere din hjemmeside 24 timer i døgnet når det passer dig, derudover er CMS sider bygget op så man ikke behøver at have programmerings færdigheder. Næsten hvem som helst vil være i stand til at fremvise indhold på nettet. Det har gjort at fænomenet har udbredt sig heftigt, for nu kan alle lige pludselig være på nettet og løbende hele tiden opdaterer indhold på deres site.
Stort set alle som er på nettet har en CMS løsning, lige fra teenage pigen som blogger om sin hverdag til store multinationale selskaber som: Ekstra Bladet, New York Times. Playstation’s Blog, Flickr’s Blog, Harvard Universitet,  Jetstar flyselskab 

Mange af de mest populære CMS hjemmesider i verden er gratis og offentligt tilgængelige, såsom WordPress, Joomla og Drupal som er de mest populære Open Source CMS løsninger.

Open Source refererer til et program, hvor kildekoden er tilgængelig for offentligheden til anvendelse og / eller ændring af det oprindelige kode gratis, dvs det er helt åbent.
Open source koden er typisk oprettet som et samarbejde, hvor programmører forbedrer koden og deler ændringerne i blandt brugerne.

Hos Simple Webhouse anvender vi både Open Source CMS, og vores eget selv udviklet CMS som tager det bedste fra alle verdener. Derudover bygger vi CMS modulerne op alt efter hvad kunden ønsker at ‘styre’.